Pbxes

Wooninspiratie blog

Wil je een chalet verzekeren? Let op deze aandachtspunten!

Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig tijdens hun leven voor om een chalet aan te kopen. Voor dit type vakantiewoning geldt niet alleen dat ze altijd lekker gezellig is, daarnaast zal je ook tot de conclusie komen dat ze nog vrij voordelig aan te kopen valt. Bij het aanschaffen van een dergelijke chalet spreekt het echter voor zich dat er verschillende zaken zijn waar je beslist aandachtig voor zal willen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de chalet verzekeren. Het afsluiten van een verzekering zorgt ervoor dat jouw investering op een efficiënte manier kan worden beschermd. Dit gezegd hebbende zijn er wel een aantal niet onbelangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Benieuwd wat deze aandachtspunten zijn? Dan is verder lezen beslist de boodschap!

Hoeveel bedraagt de waarde van je chalet?

De eerste vraag die je moet beantwoorden bij een chalet verzekeren heeft te maken met de waarde waar de chalet over beschikt. Het is namelijk deze waarde welke aan de basis zal liggen van de zogenaamde herbouwwaarde die door de verzekeraar zal worden bepaald. Deze waarde is van cruciaal belang. Het bedrag dat je uitbetaald krijgt bij bijvoorbeeld een totaalverlies van je chalet wordt hier immers op afgestemd. Let wel goed op, hoe hoger deze waarde is gelegen, des te hoger ook de verzekeringspremie zal uitvallen die je moet betalen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat deze laatste in dit geval eigenlijk een stukje minder relevant is. Je zal immers vooral willen kunnen rekenen op de meest optimale dekking in geval van totaalverlies van je chalet.

Denk ook aan eventuele bijgebouwen met chalet verzekeren

Bij een chalet verzekeren spreekt het voor zich dat je in eerste instantie vooral of eigenlijk wellicht zelfs uitsluitend zal denken aan het hoofdgebouw, zijnde uiteraard de chalet zelf. Dit gezegd hebbende is het zo dat er vaak ook sprake is van één of meerdere bijgebouwen. Is dat ook bij jou het geval? Dan is het niet meer dan logisch dat je ook zal willen overwegen om deze mee op te gaan nemen in de verzekering. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld een losstaande garage, maar ook om bijvoorbeeld een tuinhuis. Ga je deze bijgebouwen ook samen met je chalet verzekeren? Controleer dan uiteraard wel zeker hoeveel de totale verzekeringspremie zal gaan bedragen.

Wat ga je precies laten verzekeren?

Bij een chalet verzekeren is het van belang om jezelf de vraag te stellen wat je nu eigenlijk precies gaat laten verzekeren. In eerste instantie is het vrij logisch dat je eraan zal denken om de zogenaamde opstal te laten verzekeren. Dit gezegd hebbende zal je tot de conclusie komen dat ook de inboedel van je chalet naar alle waarschijnlijkheid al een behoorlijke waarde zal vertegenwoordigen.

Bij een chalet verzekeren is het omwille van bovenstaande dan ook altijd een goed idee om ervoor te kiezen om een complete verzekering af te sluiten bestaande uit niet alleen maar een opstalverzekering, maar ook uit een inboedelverzekering. Alleen de combinatie van deze beide polissen zorgt er immers voor dat je bent verzekerd van een zo optimaal mogelijke verzekering.

Overtuigd? Ga direct naar Eerdmans.nl.