Pbxes

Wooninspiratie blog

Hoe werkt een ionisator?

Wil jij ook afrekenen met vieze luchtjes, stofjes, virussen en bacteriën die in de lucht zweven? Als dat het geval is, ben je vast en zeker op zoek naar een luchtreiniger. In je zoektocht kom je diverse varianten tegen, zowel met ionisator als zonder. Wat is dan het verschil en wat voegt een ionisator toe aan een luchtreiniger? Die vraag beantwoorden we in dit artikel en daarnaast leggen we uit hoe dit apparaat werkt. Zo weet jij straks beter wat je kunt aankopen!

luchtreiniger kopen: met of zonder ionisator? 

Een luchtreiniger kopen met of zonder ionisator? Het is een vraag die geregeld voorbij komt, zoals net al kort aangegeven. Wij helpen je graag verder door de verschillen te bespreken. Laten we vooropstellen dat je al een stap in de goede richting zet als je kiest voor schonere lucht in je huis. Veel verontreinigingen in de lucht zie je namelijk niet en dat is een kwalijke zaak, want je ademt ongemerkt ongezonde lucht in en uit. Wist je dat we gemiddeld zo’n 20.000 keer per dag adem halen? Dat is ontzettend vaak! De luchtstroom die voortdurend door je lichaam gaat kan ziektes en aandoeningen veroorzaken. En als je al last hebt van bijvoorbeeld COPD of astma, is schonere lucht nog belangrijker. Hierdoor zul je namelijk beter gaan ademen en voel je je fitter. Verhalen die wij geregeld horen zijn heel positief en bevestigen dat de luchtreiniger, of dit nu een met of zonder ionisator is, ervoor zorgt dat de kwaliteit van hun leven aanzienlijk werd verbeterd. En dat is iets dat jij ook wilt, toch? Een luchtreiniger reinigt de lucht, dat is iets dat je vast al weet. Maar een ionisator in een luchtreiniger, wat is dat precies en wat is de functie? Wij bespreken de volgende punten met je:

  • Een ionisator reinigt de lucht door de lucht te ioniseren
  • Dit manier van reinigen 
  • Redenen en voordelen 

Dit apparaat reinigt de lucht door deze te ioniseren. Dat houdt in dat luchtdeeltjes elektrisch worden geladen, wat als gevolg heeft dat veel meer verontreiniging uit de lucht kan worden gehaald dan alleen een luchtreiniger waarbij deze functie ontbreekt. De stofjes die door de reguliere reiniger nog worden doorgelaten, worden definitief uit de lucht gehaald dankzij deze werking. Dit apparaat geeft namelijk moleculaire deeltjes af, ook wel ionen genoemd. Deze ionen zullen zich vervolgens hechten aan zuurstof en daarmee negatief worden geladen. Het directe gevolg is dat de lucht wordt gereinigd omdat stofjes, geuren, pollen, bacteriën, virussen en nog veel meer verontreinigingen in de lucht worden aangetrokken. Na opvangen in het filter zijn deze voorgoed uit de lucht gehaald en kun jij weer schone lucht inademen.

Hier schaf je een luchtreiniger met ionisator aan

Je weet nu wat een luchtreiniger met ionisator doet en waarom je er een zou kunnen aanschaffen. Met het gegeven feit dat we gemiddeld 20.000 keer per dag ademhalen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat de lucht die je inademt, schoon en gereinigd is. Een van de luchtreinigers met ioniserende werking die we aanraden is de ProAirTech ZX9000 luchtreiniger. Dit is een variant die beschikt over een kleurenindicator en kan wel tot een oppervlakte van 100 vierkante meter reinigen. Met een Clean Air Delivery Rate van 410 kubieke meter per uur en fluisterstille werking haal je een geschikt apparaat in huis om voor een optimale gezondheid te zorgen. Kies de luchtreiniger uit die jij wilt aanschaffen via luchtreiniger.nl en lees nog meer informatie als je dat wilt.