Pbxes

Wooninspiratie blog

Wat is er te doen in Lefkas?

Lefkas

Lefkada of Lefkas is een Grieks eiland in de Ionische Zee, verbonden met het vasteland via dijken en een pontonbrug. Het eiland was ook een departement. Een veerdienst onderhoudt verbindingen met de andere Ionische eilanden Kefalonia, Ithaka en Meganisi. De gelijknamige hoofdstad Lefkada heeft 10.000 inwoners en is gelegen in het noorden van het eiland. 

Lefkas

Haven

De jachthaven van Lefkas-Stad bestaat 15 jaar en is erg groot. De jachthaven is 70.000 vierkante meter groot en er zijn meer dan 600 aanlegplaatsen voor boten. Ben je een boot liefhebber, dan zal je dit fantastisch vinden. Je vindt er luxe jachten en veel kleine vissersbootjes. De populariteit van de haven heeft ervoor gezorgd dat veel restaurants en winkels zich gevestigd hebben in de jachthaven. Het is dus echt een toeristische trekpleister dat zeker een bezoekje waard is. 

Watervallen bij Nidri

Van alle badplaatsen op Lefkas is Nidri de populairste. Nidri kenmerkt zich door een fantastische sfeer met een straat vol met winkeltjes. De watervallen van Nidri zijn zijn echte highlights. Ga lekker wandelen van de rivier richting de bergen en kijk hoe de waterval prachtig naar beneden dendert. De wandeling kan best zwaar zijn, dus gelukkig kun je de watervallen ook met een auto of met een scooter bereiken. De beste tijd om deze watervallen te bezoeken is in het voorjaar, want in de zomer is er door weinig neerslag een kans dat de watervallen droog staan.