Pbxes

Wooninspiratie blog

Makkelijk huisdecoratie zelf maken!

Veel mensen betalen hoge bedragen om hun huis aan te kleding met kunstvoorwerpen. Schilderijen, beelden en design meubilair zorgt al snel voor hoge jaarlijkse uitgaven. Toch kan je gemakkelijk je huis decoreren zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Een accentmuur in je huis hoeft niet veel te kosten. Patronen kan je makkelijk op internet vinden en je kan door middel van stencils en spuitbussen heel gedetailleerd te werk gaan. Controleer de spuitbussen wel goed op giftige stoffen, het is niet aan te raden om bijvoorbeeld autolak op je muur te spuiten.

Haal de natuur in huis door van een dikke tak een kleding rek te maken. Ga in het bos of zelfs in je tuin op zoek naar een tak van minimaal 5 centimeter dikte en langer dan 60 centimeter. Deze tak laat je drogen waarna je de buitenkant opschuurt. Aan de buitenkanten boor je een gat waardoor je een ketting kunt halen. De ketting bevestig je aan het plafond waardoor je een zwevend kledingrek creëert.

Haal decoratieve artikelen bij de kringloop. Veel kringloop winkels hebben leuke producten voor kleine prijsjes. Schilderijen kan je makkelijk opknappen door een contrasterende lijst toe te voegen of het schilderij van een dip dye te voorzien. Kristallen opberg schalen zijn tegenwoordig weer helemaal in en kunnen voor een paar euro gekocht worden.

Daarnaast kan je ook met shirts bedrukken je kamers opleuken. Laat meerdere t-shirts bedrukken met quotes of foto’s. Deze tshirts kan je inlijsten op een zwarte achtergrond waardoor het net even iets anders is dan een ingelijste foto. Op Maxilia.nl kan je het assortiment bekijken van artikelen die je kan laten bedrukken om je huis mee op te fleuren.

Heb jij nog leuke ideetjes om zelf huisdecoratie te maken? Laat het ons dan weten of stuur ons een foto van hoe jij gemakkelijk zelf je huis hebt aangekleed!