Pbxes

Wooninspiratie blog

Het verschil tussen houtsnippers en boomschors

Houtsnippers en boomschors worden vaak in één adem genoemd. Maar dat is niet helemaal terecht. Hoewel beide bodembedekkers zijn, onkruid tegengaan en de ondergrond beschermen, zijn er wel degelijk verschillen. 

Houtsnippers

Houtsnippers worden gemaakt van de gehele boom. Deze bomen worden versnipperd. Dit heet ook wel gechipt. Houtsnippers is niets meer dan een versnipperde boom. Deze zijn geschikt om onkruid tegen te gaan, als bodembedekker, maar ook gewoon als wandelpad. 

De voornaamste functie van houtsnippers is bodembedekking. Je gaat onkruid tegen. Dit komt omdat zonlicht vrijwel geen kans meer heeft. Dit gaat de groei van onkruid tegen. Zeker in combinatie met een worteldoek is dit zeer effectief. 

Daarnaast beschermen houtsnippers ook tegen uitdroging van de bodem en overmatig verdamping. 

Boomschors 

Zoals de naam als zegt, wordt boomschors gemaakt van de schors van een boom. De gehele boom wordt dus niet gebruikt voor boomschors. De toepassing van boomschors is hetzelfde als houtsnippers. Het gaat onkruid tegen, maar het kan ook decoratief worden gebruikt. 

Echter, de kwaliteit van boomschors is wel verschillend. Let dus goed op welk schors je aanschaft. De kwaliteit is afhankelijk van het type boom. In principe geldt voor beide producten hoe dikker de laag hoe beter. 

Het verschil tussen houtsnippers en boomschors

Allereerst zit het verschil tussen houtsnipper en boomschors al in het product zelf. Boomschors wordt enkel van de schors van een boom gemaakt. Terwijl voor houtsnippers de gehele boom wordt gebruikt. 

Maar het grootste verschil zit toch in de kwaliteit. Boomschors heeft een langere levensduur, dan houtsnippers. Waar je na een jaar de houtsnippers zeker moet vervangen, hoef je dit bij boomschors vaak pas na twee jaar te doen. 

Bovendien maakt het uit welke soort boom is gebruikt voor de boomschors. Zo heeft frans boomschors een hogere kwaliteit en een langere levensduur. 

Denk dus goed na welke keuze je maakt wanneer je aan de slag gaat met boomschors of houtsnippers. Heb je groene vingers en zit je graag in je tuin? Dan kun je gerust kiezen voor houtsnippers. Voor jou is het vast erg dat je dit vaker moet vervangen. Wil je meer informatie? Kijk eens op de website van bustotaal.nl.