Pbxes

Wooninspiratie blog

De booglampen passen tussen de klassieke en tijdloze designstukken van het huis.

Ze onderscheiden zich van traditionele staande lampen dankzij hun gebogen vorm, vaak imposant, die wordt gerealiseerd in een steel die in staat is om het licht van de staande lamp naar de lampenkap te geleiden, en de ruimte doorkruist met een licht of zeer gewelfde vorm.

Om de beste booglamp te kiezen, is het raadzaam om de grootte van de te verlichten ruimte te evalueren. Er zijn zeer hoge booglamp, met een brede steel, die geschikt zijn voor grote ruimtes. Integendeel, kleinere vormen zien er goed uit in kleinere woonkamers. Omdat licht in alle opzichten een inrichtingselement is, is het goed dat de lampen ook worden gekozen volgens de stijl van het huispanorama waarin ze worden geplaatst: van het meest klassieke tot het meest moderne. Bij alle modellen is het de gebogen, zachte en lichte steel die de aandacht trekt. Dat slanke lichaam heeft een kostbare en unieke esthetische kracht, die sfeer weet te geven aan omgevingen.

Hoe te decoreren met een booglamp? Let op de maat!

Gezien deze belangrijke uitgangspunten moet eraan worden herinnerd dat de juiste ruimte moet worden gereserveerd voor de booglamp. Het is namelijk een meubelstuk dat meteen de aandacht trekt van de aanwezigen. In het licht hiervan is het essentieel om deze niet in een hoek te plaatsen, zoals bij veel andere lampen die in feite in een hoek kunnen worden geplaatst. De booglamp nee, het is een ander element dat, zoals reeds vermeld, zowel een esthetisch als een praktisch doel heeft dat te belangrijk is om te worden overschaduwd.

Het is dan aan jou om de lichteffecten te kiezen en ermee te spelen. Houd je vooral van de wereld van eten en wil je dat alles ambachtelijk op je keukentafel staat? Perfect! Vul een bord met fruit of groente en richt je booglamp door de helderheid aan te passen.

Hetzelfde geldt als je een ornament, een tafelkleed of een kleedje wilt accentueren. Verbazingwekkend hoeveel prachtige creatieve ideeën er uitkomen terwijl je plezier hebt met slechts één meubelstuk! Het is echt! Het belangrijkste is echter om de energiebesparing niet te vergeten. Koop LED-lampen met een laag verbruik voor jouw booglamp. De portemonnee zal je dankbaar zijn!