Pbxes

Wooninspiratie blog

Beschadigen van je gietvloer oplossen

gietvloer

De gietvloer wordt steeds populairder. Redenen hiervoor zijn het naadloze design, de aanpasbaarheid van de vloer en het gemakkelijke onderhoud. Ondanks deze zaken is het niet mogelijk om jouw gietvloer voor altijd mooi te houden. Er kunnen bijvoorbeeld vlekken op komen of de toplaag moet vervangen worden. Daarbij kunnen er ook krassen ontstaan, dit is volledig normaal maar na verloop van tijd kan er vuil in de krasjes gaan zitten. Het is belangrijk dat je dit niet zelf weg probeert te schuren. De krassen kunnen namelijk het beste worden verwijderd door een professional.

gietvloer

Hoe verwijder je vlekken van jouw gietvloer?

De meeste vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen, maar er zijn een aantal vloeistoffen zoals koffie, olie en rode wijn waarbij enige haast wel goed is. Je kan het beste een natte doek nemen en de vlek zo snel mogelijk weghalen. Als je de vlek laat opdrogen kan deze in de vloer trekken, daarna is het een stuk lastiger om de vlek te verwijderen. Een ander probleem zijn zwarte schoenstrepen op de vloer. Dit is gemakkelijk op te lossen door wat reinigingsmiddel aan te brengen op een microvezel doek. Hierna kan de vlek gemakkelijk weggehaald worden.

Het vervangen van de toplaag

De gietvloer is erg populair vanwege de sterkte van de vloer. Dit komt doordat deze in verschillende lagen wordt gegoten. Hierdoor wordt de vloer één geheel en gaat deze lang mee. Gemiddeld gaat een veel gebruikt vloer rond de tien jaar mee, hierna moet in principe de bovenste laag vervangen worden. Je toplaag moet vervangen worden als er veel strepen en krassen op zitten die niet meer weggaan, of wanneer de vloer dof wordt. Als jij vindt dat het tijd is om je toplaag te vervangen, laat dit dan doen door een expert. Zo ben jij verzekerd van een zo goed als nieuwe vloer die weer tien jaar mee kan.