Pbxes

Wooninspiratie blog

Ventileren zonder ongewenste beesten in huis met een hordeur

We houden allemaal van de zomer en voor velen is dit het favoriete seizoen. Wanneer het warmer wordt in Nederland, kan het soms best benauwd zijn en is de luchtvochtigheid relatief hoog. Dit zorgt voor een ultieme omgeving voor tal van muskieten en muggen die wanneer we het huis voor de verkoeling ventileren allemaal naar binnen komen naar het licht toe. 

 

Slapeloze nachten en de hele tijd jeuk, omdat je overal gestoken bent is natuurlijk ontzettend vervelend en alle ramen en deuren dicht laten is natuurlijk ook geen optie, omdat het dan veel te warm is. Gelukkig zijn er zowel voor deuren als ramen diverse oplossingen die ervoor zorgen dat je veilig kan ventileren zonder allemaal ongewenste beesten in huis te halen. Een plissé hordeur zoals die van PlisseHordeurenWebshop.nl is zeer geschikt voor zowel ramen als deuren en is een absolute uitkomst voor de zomer.

Een plissé hordeur helpt hooikoorts klachten te voorkomen

Veel mensen hebben tijdens het voorjaar last van allergische reacties door pollen die in de lucht hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hooikoorts en soortgelijke klachten. Wanneer je je huis ventileert zul je niet alleen frisse lucht, maar ook pollen in huis halen, waardoor je ook in huis last kan krijgen van hooikoorts klachten. 

Een plissé hordeur is gemaakt van dusdanig fijn materiaal, dat de hor niet alleen beesten buiten houdt, maar ook pollen en stof buiten de deur houdt. Door hier gebruik van te maken blijft de luchtkwaliteit aanzienlijk schoner binnenshuis. Voor veel mensen die last hebben van dergelijke allergieën is het gebruik van een plissé hordeur zoals die van PlisseHordeurenWebshop een absolute aanrader.

Een plissé hordeur houdt de temperatuur binnen koeler

De plissé hordeur is gemaakt van zeer fijn fiberglas dat vouwvrij is. Wanneer de hor open of dicht gemaakt wordt dan worden plooien direct strakgetrokken en wanneer de hor gesloten is zal deze altijd strak staan. De hor is donkergekleurd, wat zorgt voor een mooie look, maar wat bovendien ook multifunctioneel is, want de hor is hiermee ook zonwerend. 

De plissé hordeur is zeer geschikt voor installatie op deuren naar bijvoorbeeld de tuin of de garage, maar kan ook op maak gemaakt worden voor ramen en voor bijvoorbeeld een schuifpui. De temperatuur zal met het gebruik van een plissé hordeur al snel een stuk cooler aanvoelen dan zonder.