Pbxes

Wooninspiratie blog

Tips welk behang perfect past bij jouw interieur

behangexpert

Je ziet behang weer steeds vaker terug komen. Dat is ook niet zo gek, want behang is ideaal om je muren mooi aan te kleden. Je hebt veel verschillende soorten behang. Je hebt verschillende kleuren, patronen en materiaalsoorten. Ben jij op zoek naar nieuw behang voor in jouw woning en ben je geen behangexpert? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal tips bij het uitzoeken van behang voor in jouw interieur.

behangexpert

Combineer kleuren

Je hoeft geen behangexpert te zijn om te begrijpen dat het van belang is dat de kleuren van het behang overeen moeten komen met de kleuren van de rest van de woning (zoals meubels en accessoires). Als je veel verschillende kleuren meubels hebt is het mooi om een wat rustigere kleur te kiezen voor het behang. Wanneer je juist vrij neutraal gekleurde meubels hebt kun je kiezen voor een wat drukker behang. Denk hierbij aan behang met verschillende kleuren en een patroon bijvoorbeeld. Als je een print in je behang hebt is het belangrijk dat je een aantal van deze kleuren uit het behang ook terug laat komen in je de rest van je interieur. Stel je hebt een behang met de kleuren groen, donderblauw, beige en goud. Dan zouden de volgende accessoires goed in je interieur passen: groene kaarsen, een beige vloerkleed, een gouden spiegel, een donkerblauwe lamp met een gouden lampenkap en beige en groene sierkussentjes in de bank.

 

Behoud de rust in je kamer

Om prettig te kunnen leven is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er een rustige sfeer in je kamer is. Als je behang kiest met verschillende kleuren of een drukkere print is het dan ook belangrijk om maar één of maximaal twee wanden te behangen in de ruimte. De andere muren kun je dan verven in een kleur die ook terug komt in de print van het behang. Door dit te doen lopen de muren allemaal mooi in elkaar over en behoud je een rustige sfeer in de ruimte.

 

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad en dat je het juiste behang voor in jouw interieur uit kunt kiezen.