Pbxes

Wooninspiratie blog

Reële plannen voor je huis snel verkopen

Ik heb een nogal goede reden tot mijn huis snel verkopen, eentje die me elke keer weer doet glimlachen als ik eraan denk en mij al het regelwerk eromheen doet vergeten. Dat regelwerk blijkt trouwens helemaal niet zoveel te zijn, als je het maar goed regelt. Ik keek op het web rond hoe ik mijn huis snel verkopen kon en kwam direct al uit bij de website van de organisatie Hooghuys – wat ik een betrekkelijk toepasselijke naam vond voor een vastgoedmaatschappij. Ik had hier direct fiducie in en geen wonder ook, je gaat namelijk volledig voorbij aan de particuliere markt, die immers traag handelt. Sommige vrienden van mij proberen al een jaar of twee a drie hun huis te slijten maar het lukt ze maar niet, keer op keer weer een teleurstelling. Aangezien ik naar het buitenland ga emigreren kon ik mijzelf deze ‘luxe’ echt niet permitteren en ben ik op zoek gegaan naar de alternatieve mogelijkheden. Die bleken er zeker te zijn en daarmee wordt je huis snel verkopen al een veel reëler plan natuurlijk. Bij mij is het zover, want Hooghuys heeft zojuist een bod doorgestuurd, precies het geld dat ik nodig heb om dit fantastische huis in het buitenland en exact naast mijn nieuwe werk aan te schaffen.

Straat-foto-11 imageCAHYVH87

Je huis snel verkopen kan vele malen gemakkelijker dan we gewend zijn

 

Omdat ik naar het buitenland ga verhuizen is het echt tactisch, zo niet noodzakelijk, voor mij om mijn woning hier in Nederland snel kwijt te raken. Er zijn verschillende manieren tot een huis snel verkopen, al zien de meeste mensen dat volgens mij niet. Het gros van de mensen namelijk, gaat nog steeds van het standaard model uit. Deze standaard zegt in feite dat personen aan personen verkopen, met tussenkomst van een makelaar. Dat kan op twee manieren onderuit gehaald worden, zeker op de manier waarop ik van plan ben te gaan handelen. Het punt is namelijk dat je op een tweeledige manier je niet aan dit model hoeft te houden. Je bent namelijk niet afhankelijk van makelaars als je je huis verkoopt. Je bent aan hen alleen maar geld kwijt en je kunt het net zo goed via een notaris regelen. Dan is er nog het volgende: je kunt een veel actiever houding aannemen bij je huis snel verkopen en wel door op vastgoedmaatschappijen af te stappen en hen te vragen een bod uit te brengen op je huis. Zo heb je al je opties snel op een rij en deze maatschappijen hebben het geld direct beschikbaar om het ook daadwerkelijk van je te kopen.