Pbxes

Wooninspiratie blog

Openbare speeltoestellen

02.03-400x300

Vanuit mijn werk heb ik vaker te maken met mensen die niet met elkaar kunnen opschieten of zelfs elkaar in de weg staan. Vaak geldt hier dat een goed geregisseerd overleg oplossingen aan kan dragen.

Openbare speeltoestellen

Logo-AVO-tel.nr2_
In heel wat wijken zijn er speelveldjes met openbare speeltoestellen te vinden. Vaak zijn de toestellen slecht onderhouden of zelfs kapot en zorgen ze voor geruzie. Bijvoorbeeld doordat jongeren er ’s avonds rondhangen en sommigen daar overlast van zeggen te hebben. Of dat ook zo is of dat het eerder zo gegroeid is omdat men elkaar niet wil accepteren of begrijpen, is een logische vraag die echter geen oplossing mee brengt. Zijn dit soort problemen op te lossen en zo ja, hoe en door wie?

Intermediair
05.11-400x300Om te beginnen ligt de oplossing vaak in het naar binnen halen van een buitenstaander. Verder ligt het aan de gebruikte methode en de afspraken die daaruit voorkomen. De door mij ontwikkelde werkmethode zorgt er voor dat mensen, met respect voor elkaar, in gesprek gaan en de problemen benoemen. De volgende stap is om samen naar een oplossing te zoeken. Dat kan zijn dat de buurt, samen met de jongeren, de openbare speeltoestellen gaat onderhouden. Door jongeren te laten zien dat ook hun zusje of broertje er gebruik van maakt en door ouderen te vragen wat hun eigen kinderen allemaal aan kattenkwaad uithaalden, begint een proces van samenwerking, samen verantwoordelijk willen zijn en samen genieten van het in een plezierige wijk wonen en leven. Dat vergt wat tijd en inzet, maar het loont.