Pbxes

Wooninspiratie blog

Het planten van Taxus

Taxus topper levert Taxus Baccata in heel de Benelux. Taxus kopen bij TaxusTopper is heel eenvoudig. Leveringen beginnen in September. Het is ieder jaar afwachten wanneer de planten exact geplant kunnen worden want dit is weersafhankelijk. Het is zeer gemakkelijk om de planten zelf te poten. TaxusTopper heeft hier een gemakkelijke instructie voor gemaakt. De planten kunnen foutloos in heel de Benelux geplant worden met de bodemverbeteraar. Deze is door hen zelf samengesteld en bevat vele natuurlijke componenten. Bent u er niet zeker van of heeft u geen tijd om de taxus te planten, dan kunt u hen ook vragen om de planten te laten poten. Hier hebben zij de plantservice voor, maar eigenlijk is het erg eenvoudig volgens het volgende stappenplan. In eerdere stappen heeft u kunnen lezen hoe de grond bewerking moet zijn om de aangroei te stimuleren. Hieronder leest u de volgende instructies.

 

Stap 7 Poten van de planten

Verdeel eerst alle planten langs de geul, zodat de haag mooi overal even dicht wordt. Plaats de taxus haagplanten hoog in de grond. Als u de Taxus Baccata te diep in de grond plaatst, is de kans groot dat de planten te vochtig komen te staan. Het netje om de kluit hoeft u niet te verwijderen, dit zal vanzelf vergaan. Dit netje biedt bovendien een indicatie voor de diepte waarop u de planten moet poten: na het poten moet de bovenkant van het netje net wel, net niet, zichtbaar blijven.

Stap 8 Snoeien van de planten

Wanneer u de planten in de herfst of de winter poot, dan is het snoeien van de planten optioneel. De groei van het zichtbare deel van de planten staat in de herfst en winter stil. De wortels van de plant ontwikkelen zich nog wel. Wanneer u de planten in de lente poot, dan zult u ze wel direct moeten snoeien. Snoei de Taxus Baccata recht langs de kanten op. Hierdoor krijgt u een strak resultaat. De planten hebben één tot twee jaar nodig om tot een mooie volle haag te volgroeien. Wanneer u sneller een mooie volle haag wilt verkrijgen, dan kunt u de toppen van de planten eraf snoeien op de gewenste hoogte. Hierdoor zal de plant minder in de hoogte groeien. De energie van de plant wordt daardoor in grotere mate besteed aan de groei in de breedte, waardoor u sneller een volle haag verkrijgt.

Stap 9 Water geven

Zorg er na het poten van de Taxus Baccata voor dat u de planten voldoende water geeft. Dit is vooral van belang wanneer de planten in de lente worden gepoot. De plant zal nu gaan groeien en de wortels moeten zich nog verder ontwikkelen. Als de planten voldoende water hebben, dan kunt u gaan genieten van uw nieuwe taxushaag!