Pbxes

Wooninspiratie blog

De perfecte zonwering dankzij een ritsscreen van SunCircle

De zon zorgt in huis voor veel licht en warmte. Maar zoals met zoveel dingen in het leven, kan de zon ook zorgen voor teveel licht en teveel warmte. In dat geval moet je ervoor zorgen dat de zon minder impact heeft. Dat kan door zonweringen voor of boven de ramen te plaatsen. Je hebt wat zonweringen betreft uiteraard heel veel verschillende opties. Het is dan ook maar net wat je zelf het mooist vindt en wat eventueel goed bij je woning past. Het is bijvoorbeeld fijn als je ondanks de zonwering toch gewoon naar buiten kunt blijven kijken. In dat geval zijn rollruiken bijvoorbeeld niet ideaal. Deze zijn namelijk niet doorzichtig. Het voordeel van rolluiken is wel dat ze heel strak voor de ramen geplaatst kunnen worden en ook qua beveiliging van toegevoegde waarde zijn. Als je van huis gaat en alle rolluiken dicht doet, dan kunnen de mensen niet langer via een ingeslagen ruitje naar binnen komen. Maar zoals gezegd kun je niet naar buiten kijken. Als je toch een mooie strak afgedekt raam wilt, dan kun je beter kiezen voor een ritsscreen. Een ritsscreen hang je namelijk net als een rolluik strak voor de ramen. Een ritsscreen kan namelijk prima tussen kozijnen worden geplaatst of er juist strak voorlangs. Maar in tegenstelling tot een rolluik, kun je wel gewoon van binnen naar buiten kijken door het ritsscreen heen. Je waarborgt de privacy, want van buiten kun je niet naar binnen kijken, maar je behoudt ook het uitzicht. Tevens houdt een ritsscreen de warmte en het zonlicht tegen. Je kunt tot maar liefst 85% van de zonnestralen weren, zodat het in huis lekker koel blijft. Als het licht te fel is, dan kun je een ritsscreen gewoon dicht doen en het licht als het ware temperen. Het wordt niet meteen pikkedonker, want er komt nog wel licht doorheen, maar het is wel een stuk minder. Omdat een ritsscreen aan de buitenkant van het raam wordt geplaatst, maken de zonnestralen geen contact meer met het glas van de ruiten en dus kun je de temperatuur laag houden. Ideaal voor wanneer het warm is buiten. Daarom is het zeker geen slecht idee om even op de site van suncircle.nl te kijken. Hier vind je namelijk alles op het gebied van zonweringen. Ook voor een ritsscreen ben je bij suncircle dus zeker aan het juiste adres. Je kunt via de site in ieder geval meer ook meer te weten komen over de toepassingen en mogelijkheden van deze soort van zonwering. 

Bestel een ritsscreen op maat bij suncircle

Als je op zoek bent naar deze zonwering, dan kun je zoals gezegd terecht bij suncircle. Het is belangrijk dat alles echt goed strak komt te hangen en dus dien je de screens op maat te laten maken. De experts van suncircle zullen je hierbij uiteraard van dienst zijn. 

Het assortiment van zonweringen bij suncircle

Naast de nodige ritsscreens kun je bij suncircle uiteraard ook vele andere soorten zonweringen kopen. Denk bijvoorbeeld aan zonweringen als: 

  • Markiezen
  • Rolluiken
  • Knikarm zonweringen
  • Uitvalschermen

Voor meer informatie over al deze verschillende soorten zonweringen, kun je terecht op suncircle.nl.