Pbxes

Wooninspiratie blog

Boomverzorging en onderhoud

Net als alle andere planten in de tuin, hebben bomen ook bepaalde mate van zorg en onderhoud nodig, die veranderen afhankelijk van het type boom. Een voorbeeld is hoe een vijgenboom extra onderhoud nodig in de vorm van het plukken van de vruchten en het oppakken van de vruchten die op de grond vallen om ongedierte te voorkomen. Maar elk boomonderhoud begint met de juiste ruimte voor de boom. Een boom moet worden gekozen op basis van de kenmerken, beschikbare ruimte en uw doel. Dit zorgt voor bomen die het meest compatibel zijn met uw tuin en helpen bij een gezonde groei.

Essentiële zorgtaken

Bomen  hebben voedingsstoffen en water nodig om zo gezond mogelijk te groeien. Bomen regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei en moet één keer per week worden gedaan, tenzij het weer erg regenachtig is geweest. Een andere belangrijke taak is het mulchen en bemesten van bomen wanneer dat nodig is. Mulchen beschermt de boom tegen onkruid, maar mag niet rond de stam worden gebruikt, omdat dit schors verval kan veroorzaken. Meststoffen helpen bomen de voeding te krijgen die ze nodig hebben om goed te groeien, dit geldt met name voor jonge bomen, aangezien meer volwassen bomen na verloop van tijd voor zichzelf kunnen gaan zorgen.

Snoeien en controleren

Een andere belangrijke taak in de boomverzorging is snoeien, omdat dit de boomstructuur en kracht groei bevordert. Snoeien moet echter worden gedaan wanneer de boom slapend is om sap bloeding te voorkomen, omdat dit de boom kan verzwakken. Het is ook belangrijk om een ​​schone schaar te gebruiken om ziekten te voorkomen en om bescherming te dragen, aangezien sommige boomsappen, zoals het sap van een vijgenboom, irriterend kunnen zijn. Door uw boom regelmatig te controleren voor verkleurde bladeren of gaten, kunt u eventuele problemen vroegtijdig opsporen, met name plaag gerelateerde problemen zoals insecten of grasgroei.